comunicat 2 cat

comunicat 2 angQuant hem de parlar? Quan se’ns és donat parlar? No ens referim a allò que dicten les normatives socials -que mai estan per damunt del doll del discurs- sinó al que reclamen les economies subjectives. Mai parlam en la justa mesura. Sempre de més o de menys. Com evitar parlar de qualsevol cosa? Aliquid. A 10.000 humans ens decantam més cap a la bulímia que cap a l’anorèxia. Ens sorprenem més aviat del costat de la voracitat i el vòmit que del de la inapetència i la privació. Però visitam totes les cases. Ens movem per les bardisses. No sabriem dir si per decisió presa o perquè és el nostre hàbitat natural. La diferència entre una llar i una cel·la és extremadament tènue. En tot cas, si tenguéssim un centre, el nostre centre serien les bardisses. Parlar de menjar o menjar-se les paraules. Ens hi perdem a pler.

how to avoid… extret de Jacques Derrida, ¿Cómo no hablar? y otros textos, Suplementos de la revista Anthropos, Barcelona, març, 1989. parlar de menjar… prové de Gilles Deleuze, Lógica del sentido, ediciones Paidós, Barcelona, 1989.

El comunicat #2 de 10.000 humans edicions va aparèixer el desembre de 1990 en edició fotocopiada. Color digital afegit el gener de 2013.

Anuncis